textlogo facebook_link


horizontal_line
slash_darkCommissie van aanbeveling
stippelijn

stippelijn

stippelijn
Leo Brouwer
Leo_brouwer_smallimage
Componist, dirigent, gitarist en musicoloog Leo Brouwer is erelid van UNESCO, samen met namen als Stern, Penderecki, Menuhin en Shankar. Waarschijnlijk is er geen naam te bedenken die van grotere betekenis is voor de gitaarcultuur en het repertoire na de periode van Segovia. In feite behoeft zijn naam, zeker onder de gitaristen, geen verdere uitleg. Het Internationaal Gitaarfestival is zeer vereerd met deze Cubaanse grootmeester in onze commissie van aanbeveling. In 2009 dirigeerde Leo Brouwer de Nederlandse première van zijn Concerto de Toronto, tijdens de 41e editie van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle.


Neil Wallace
Neil_Wallace_smallimage
Als hoofd programmering bij De Doelen in Rotterdam en artistiek leider van de Internationale Koorbiënnale in Haarlem is Neil Wallace verantwoordelijk voor een groot aantal uitzonderlijke producties. Als geen ander heeft Neil Wallace voeling met het publiek en heeft hij een groot instinct voor creativiteit en originaliteit.
Alvaro Pierri
Alvaro_Pierri_smallimage
...een van de meest indrukwekkende vertegenwoordigers van de huidige generatie gitaristen, en tegelijk veel meer dan gitarist alleen. Alvaro is een van de meest verfijnde musici van deze tijd, met zijn ongekende gevoel voor timing en muzikale lijnen. Al verschillende keren was Alvaro te gast op het Internationaal Gitaarfestival Zwolle, voor concerten en masterclasses, waarmee we ons bevoorrecht voelen.


Chiel Meijering
Chiel_Meijering_smallimage
Chiel Meijering, één van Nederland's belangrijkste componisten voor de gitaar, schreef composities in opdracht van talloze solisten en ensembles van grote naam. Zijn composities zijn van een onmiskenbaar karakter, waarbij dynamiek, vermenging van stijlen en veelvuldig wisselende ritmes vrijwel altijd belangrijke ingrediënten zijn. In 2008 schreef Chiel Meijering (in opdracht van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle) één van de slotcomposities voor de productie "I banned the color green"; een productie waarin beeldende kunst en (nieuwe) composities elkaar in suitevorm afwisselden. De titel van zijn compositie, een citaat van Pieter Mondriaan, werd de titel van de productie als geheel.
Leo_Brouwer_orchestra
Leo Brouwer, 2009 - Concerto de Toronto - solist: Florian Moritz
horizontal_line
© Stichting Gitaarweken Zwolle