textlogo facebook_link


horizontal_line
slash_darkAsteria Ensemble

asteria_ensemble

Zondag 20 oktober 2013
Cd presentatie Asteria ensemble

Locatie staat nog niet vast
15.30 uur / € 9,-
Over het ensemble
Sytse Buwalda en gitariste Saskia Spinder waren als duo  te horen op het  International Gitaarfestival Zwolle. Zij speelden toen in een concert, opgedragen aan de beroemde Cubaanse componist Leo Brouwer, waarbij de maestro zelf aanwezig was. Het optreden bleek het begin te zijn veel moois. Leo Brouwer schreef voor het duo een set van drie liederen op gedichten van Federico Garcia Lorca en vroeg hen te spelen op het Festival Leo Brouwer in Havana. In 2011 werd het duo versterkt met de jonge mandolinst Ferdinand Binnendijk (winnaar van het Prinses Christina Concours in 2011) en treden ze op in binnen- en buitenland onder de naam Asteria Ensemble.

Het ensemble onderscheidt zich door een repertoire met veel aan het trio opgedragen werk, van onder meer (naast Leo Brouwer) de meermaals bekroonde Amerikaans-Griekse componist Victor Kioulaphides, die zijn Hesse Lieder voor hun en schreef Daan Manneke, die het lied Tweeling voor de combinatie countertenor en mandoline voor hen schreef.

Tijdens het Internationaal Gitaarfestival Zwolle 2013 zal het Asteria Ensemble zijn eerste CD presenteren met werken van Leo Brouwer, Victor Kioulaphides en Manuel de Falla.reserveren
horizontal_line
© Stichting Gitaarweken Zwolle