textlogo facebook_link


horizontal_line
slash_darkAniello Desiderio

Portret van een meestergitarist (deel I)
Hoofdgast van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle 2013. Dit jaar een portret van één van 's werelds beste gitaristen, in drie verschillende verschijningsvormen; als solist, in een duo met violist Genarro Desiderio (zijn broer) en in een temperamentvol heterogeen ensemble.

Aniello Desiderio behoort tot de categorie musicus dat al lang van de concertpodia verdwenen lijkt te zijn. Hij overdondert zijn publiek, als een 21e-eeuwse Paganini, met adembenemende klankwisselingen, acrobatische arpeggio's en toonladderpassages van ongekende briljantheid en elegantie.


Geboren in Napels (1971) weet hij zijn publiek in Europa, Azië, Noord- en Zuid Amerika al sinds zijn achtste jaar te verbazen. Hij trad op in prestigieuze concertzalen als Carnegie Hall (New York), Alte Oper (Frankfurt), het Prinzregententheater (München) en voor Radio France (Parijs).

De Stuttgarter schreef over hem: ”...een Ferrari...”, Chick Corea zei over hem: “Actually he knocked me out” en Lorn Maazel: “..Nou ken ik het echte geluid van de gitaar...”.

....U bent gewaarschuwd.


Vrijdag 25 oktober 2013
Portret van een meestergitarist; Aniello Desiderio solo

Locatie staat nog niet vast
20.15 uur / €18,-

aniello_desiderio

reserveren
horizontal_line
© Stichting Gitaarweken Zwolle