textlogo facebook_link


horizontal_line
slash_darkDuo Distinto

duo_distinto

Over het duo

Gitarist Robin Scherpen en violiste Isabelle Doodhagen vormen het duo Distinto. Isabelle en Robin leerden elkaar kennen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Al snel bleek dat ze een fascinatie deelden voor Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek. Hun repertoire vindt zijn oorsprong dan ook vooral in die richting. Beide musici zijn afgestudeerd in 2012 (Bachelor klassieke muziek) en volgen nu de Masteropleiding. Duo Distinto speelt onder meer werken van Astor Piazzolla, Heitor Villa Lobos, Manuel de Falla en Maximo Pujol.


duo_distinto

Vrijdag 18 oktober 2013
Robin Scherpen met Duo Distinto

Locatie staat nog niet vast
20.15 uur / €9,-
Isabelle_Doodhagen

Isabelle Doodhagen Isabelle Doodhagen (1989) begon op 8-jarige leeftijd met vioolspelen bij Nelleke van Beek. Als voorbereiding op het conservatorium volgde ze lessen bij Arjen Beintema. Ze speelde in het Fries Jeugdorkest en deed daarmee veel podiumervaring op in binnen- en buitenland. Vanaf 2007 studeerde Isabelle aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en ze behaalde haar diploma in 2012. Inmiddels is Isabelle bezig met haar Masteropleiding. In 2009, 2011 en 2012 speelde Isabelle in het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Josep Pons, Bas Wiegers en Martin Sieghart. Isabelle werkt mee in uiteenlopende projecten (zowel klassiek als licht, cantates en strijkkwartetten). Daarnaast vormt Isabelle sinds 2010 een duo met gitarist Robin Scherpen, waarmee ze voornamelijk Zuid-Amerikaans en Spaanse muziek uitvoert. Ze volgde masterclasses bij Viktor Kuznetsov, Moshe Hammer, Vadim Brodski, Sarah Kapustin en Walter Burian.

Robin Scherpen (1989) begon op 11 jarige leeftijd met gitaarspelen bij docent Erwin Buddike. Na zijn middelbare school heeft hij de opleiding OA-muziek gevolgd in Drachten. Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met de klassieke gitaar en volgde als voorbereiding op het conservatorium lessen bij Jan Bartlema. Vanaf 2008 studeerde Robin aan het conservatorium te Zwolle bij Jacob Vlijm. Hij is afgestudeerd in 2012. Sindsdien volgt hij de masteropleiding. Robin kreeg masterclasses van Manuel Barrueco, Thomas Mueller-Pering, Beata Huang, Johan Frostier en Edith Leerkes. Daarnaast vormt Robin sinds 2010 een duo met violiste Isabelle Doodhagen. Samen volgden zij masterclasses bij leden van het Aurelia kwartet, Jacob Vlijm, Alex Timmerman en Izhar Elias.reserveren
horizontal_line
© Stichting Gitaarweken Zwolle