textlogo facebook_link


horizontal_line
slash_darkJan Bartlema

Biografie

Jan Bartlema (1959) studeerde aan de conservatoria in Zwolle en Enschede bij resp. Pieter van der Staak en Jorge Oraison. Tijdens zijn opleiding volgde hij diverse masterclasses bij o.a. John Mills. Na zijn opleiding kreeg hij lessen van Milan Zelenka in Praag met wie hij later als gitaarduo optrad en radio-opnames maakte. Als solist gaf hij concerten in verschillende Europese landen, Canada en de VS.

Jan trad op met verschillende orkesten in uitvoeringen van bijvoorbeeld het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo, het concert in D van Mario Castelnuovo Tedesco en hij speelde de de première van het gitaarconcert van Annette Kruisbrink. In de kamermuziek was Jan onder meer actief in muziek voor gitaar en koor, gitaar en orgel, gitaar en cello, gitaar en piano/clavecimbel en als lid van het Juerga ensemble (sopraan, fluit en 2 gitaren).

In zijn repertoirekeuze geeft Jan de voorkeur aan originaliteit en zijn zoektocht naar nieuwe muziek heeft ertoe geleid dat veel nieuw gitaarcomposities aan hem werden opgedragen (Van der Staak, Kruisbrink, de Marez Oyens en Ourkouzounov).

Er zijn inmiddels 2 solo CD's uitgebracht met werken van Van der Staak en Kruisbrink die lovende recensies kregen in verschillende gitaarvakbladen.

2 CD's ook met kamermuziek door het Juerga ensemble en met het Encuentro gitaarkwartet. Ook als componist (onder in andere didactisch werk) is Jan actief en zijn werk is uitgegeven bij verschillende uitgeverijen in binnen- en buitenland.Zaterdag 19 oktober 2013
Jan Bartlema

Locatie staat nog niet vast
20.15 uur / €9,-
jan_bartlema

reserveren
horizontal_line
© Stichting Gitaarweken Zwolle